MMR loni proškolilo téměř 4 200 úředníků k novele stavebního zákona

03.02.2018 19:50

V roce 2017 Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s krajskými úřady zrealizovalo po celé republice pro úředníky celkem sedmnáct školení k novele stavebního zákona, která vstoupila v platnost 1. ledna 2018. Proškoleno bylo 4 194 úředníků.

MMR loni proškolilo téměř 4 200 úředníků k novele stavebního zákona
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Školení zajišťovali pracovníci ministerstva, organizačně se na nich podílely i krajské úřady a Magistrát hlavního města Prahy. Za jejich pomoc při zajištění školení této významné novely bych všem krajským úřadům a Magistrátu hlavního města Prahy chtěla poděkovat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Jednotlivá školení probíhala v měsících říjnu až prosinci v Praze a ve všech krajských městech.

V uvedeném období bylo proškoleno celkem 4194 účastníků všech útvarů státní správy, kterých se novela dotýká. Tato školení zahrnovala výklad k celé novele stavebního zákona, včetně novel vybraných dalších právních předpisů novelizovaných v souvislosti se stavebním zákonem. Proškoleni byli účastníci z ústředních orgánů státní správy, krajských úřadů, Magistrátu hl. m. Prahy, prvoinstančních obecných i speciálních stavebních úřadů, úřadů územního plánování a odvolacích orgánů na krajských úřadech. V průběhu listopadu dále proběhlo v Institutu pro veřejnou správu Praha proškolení úředníků stavebních úřadů v rámci průběžného vzdělávání úředníků.

Prezentaci ze školení k novele stavebního zákona naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…