MPO: Ministr Mládek se shodl s odbory na potřebě zachování českého ocelářství

29.01.2016 17:35 | Zprávy

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se dnes setkal se zástupci odborového svazu KOVO a ocelářských firem. Tématem jednání byla především perspektiva českého ocelářství v souvislosti s možným udělením statutu tržní ekonomiky Číně a dalšími vlivy, které mohou snížit jeho konkurenceschopnost.

MPO: Ministr Mládek se shodl s odbory na potřebě zachování českého ocelářství
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministr Jan Mládek potvrdil zájem vlády udělat maximum pro zachování českého ocelářství. "Jsou dva základní okruhy problémů, o kterých jsme diskutovali. Jednak o tom, aby české hospodářství bylo i nadále ochráněno antidumpingovými cly u zemí, které nemají takové sociální a ekologické standardy jako má Česká republika a obecně EU. Dále pak jsme debatovali tlak na zlepšování životního prostředí na Severní Moravě, kde je snaha, aby tamní emise byly co nejnižší, ale v sousedním Polsku je emisní norma pětinásobně vyšší. V této věci bude nutný dialog s polskou vládou," uvedl ministr Jan Mládek s tím, že věc otevře při své návštěvě Varšavy v příštím týdnu.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.