MPO: Náměstek ministryně si prohlédl největší projekty státního podniku DIAMO na Ostravsku

14.12.2018 15:12

Tři lokality, které patří mezi největší ekologické zátěže v Moravskoslezském kraji, navštívil ve čtvrtek 6. prosince 2018 náměstek ministryně průmyslu a obchodu pro sekci surovin a energetiky René Neděla.

MPO: Náměstek ministryně si prohlédl největší projekty státního podniku DIAMO na Ostravsku
Foto: red
Popisek: Budova ředitelství s.p. DIAMO

V doprovodu ředitele státního podniku DIAMO Tomáše Rychtaříka a ředitele odštěpného závodu ODRA Petra Kříže si pan náměstek nejprve prohlédl známé ostravské laguny po chemičce OSTRAMO, kde právě probíhají poslední práce na odstranění kalů z největší laguny. Zpracované upravené kaly, jak se mohl pan náměstek přesvědčit, už nepředstavují pro okolí žádný problém.

Další lokalitou, kterou pan náměstek zkontroloval, byla Heřmanická halda. Jedná se o největší haldu na Ostravsku, která je navíc termicky aktivní. Proto patří mezi priority a zároveň nejnáročnější projekty státního podniku. René Neděla s doprovodem si prošel i provoz separačního komplexu, který odděluje jednotlivé složky hlušiny pro další využití.

Třetím projektem, se kterým se náměstek ministryně průmyslu a obchodu seznámil, byla sanace Trojického údolí ve Slezské Ostravě. Lokalita bývalého dolu a koksovny Trojice patří mezi silně kontaminované lokality, v minulých letech však už byla podrobně prozkoumána a její sanace je připravena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…