MPO a Asociace poskytovatelů energetických služeb spolupracují na snižování energetické náročnosti

12.07.2016 15:00

V návaznosti na plnění požadavků stanovených ve směrnici Evropského parlamentu a Rady 2012/27/EU o energetické účinnosti (EED), uzavřelo Ministerstvo průmyslu a obchodu a Asociace poskytovatelů energetických služeb dobrovolnou dohodu o spolupráci.

MPO a Asociace poskytovatelů energetických služeb spolupracují na snižování energetické náročnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

MPO se v dokumentu zavazuje vytvářet legislativní podmínky, motivovat a metodicky vést ostatní subjekty ve státním sektoru k využívání projektů, při nichž jsou poskytovány energetické služby se zaručeným výsledkem (uplatnění metody EPC — z anglického Energy Performance Contracting). Tyto subjekty by měly při renovacích a správě budov postupovat tak, aby byla dosažena jejich maximální provozní efektivnost i energetická účinnost.

Podle smlouvy bude APES podporovat své členy, aby co nejvíce využívali vyspělé technologické postupy s vysokou účinností. Dále bude APES usilovat o získání informací o velikosti dosažených úspor u realizovaných projektů EPC od svých členů a jejich následné dodání na MPO.

Dohoda mimo jiné přispěje ke zvýšení objemu dosahovaných úspor energie podle článku 7 směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti. Plnění cíle podle směrnice se dosahuje formou alternativního schématu prostřednictvím tzv. politických opatření, mezi která patří kromě dotačních programů také dobrovolné dohody mezi státními a privátními subjekty.

Celé znění dohody najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…