MPO podpoří technické vzdělávání v Olympijském parku na Lipně

03.08.2016 22:16

Již v pátek 5. srpna se v jižních Čechách otevře návštěvníkům Olympijský park Rio – Lipno 2016. Na akci, která chce pobavit návštěvníky především sportovním vyžitím a olympijskou atmosférou, se bude aktivně účastnit i Ministerstvo průmyslu a obchodu.

MPO podpoří technické vzdělávání v Olympijském parku na Lipně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Po obou březích Lipenské přehrady budou moci zájemci vyzkoušet na padesát druhů nejen olympijských sportů. V areálu jsou nainstalovány velkoplošné obrazovky s přímými přenosy všech klání, kde českému týmu půjde o medaile. Návštěvníci budou mít do olympijského parku vstup zdarma.

Ministerstvo průmyslu a obchodu se rozhodlo zapojit do olympijského parku vytvořením prostoru pro podporu tuzemského technického vzdělávání. Stánek MPO bude k dispozici školám technického zaměření pro jejich prezentace.  Součástí expozice budou technické práce studentů jako interaktivními exponáty, jejichž funkčnost si bude moci každý vyzkoušet. Připraveny jsou ukázky výroby předmětů technologií 3D tisku, svářecí trenažér, laserový simulátor střelby, ultrasonický radar, trenažery kol na výrobu elektřiny, zdravotnická měřící technika či tříkolka Trike.  

Expozice byla připravena ve spolupráci s pěti jihočeskými středními a vysokými školami: Vyšší odbornou školou, střední průmyslovou školou a střední odbornou školou řemesel a služeb ze Strakonic, Střední odbornou školou strojní a elektrotechnickou Velešín, Vysokou školou technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích, Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích, a Vyšší odbornou školou, střední průmyslovou školou automobilní a technickou z Českých Budějovic.

Do realizace akce se v roli koordinátora zapojil také Jihočeský vědeckotechnický park.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…