MPSV bude prezentovat politiku přípravy na stárnutí na půdě OSN

18.01.2015 16:32 | Zprávy

Téma stárnutí je na sociálních fórech OSN jedním z nejsledovanějších témat. Ministerstvo zahraničních věcí, prostřednictvím Stálé mise ČR při OSN v New Yorku, požádalo Ministerstvo práce a sociálních jako koordinátora přípravy na stárnutí o spolupráci při přípravě národní akce v rámci 53. zasedání Komise pro sociální rozvoj, která se plánuje na únor 2015. Cílem je zviditelnění České republiky a témat jako je pozitivní stárnutí, podpora participace starších osob ve společnosti a mezigenerační pomoc.

MPSV bude prezentovat politiku přípravy na stárnutí na půdě OSN
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Na základě úspěšné vnitrostátní spolupráce na implementaci Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí se akce také účastní zástupci z Městské části Praha 1 a Střediska sociálních služeb Prahy 1, kteří budou prezentovat konkrétní praktická opatření k naplňování Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí v oblasti aktivizačních programů pro seniory.

Prezentace v OSN se za neziskový sektor zúčastní předsedkyně správní rady Nadace Krása pomoci a Miss World Taťána Kuchařová, která iniciovala založení své nadace a která již řadu let významně působí v seniorské problematice České republiky. Její nadace a aktivity upozorňují na mezigenerační vztahy a pomáhají seniorům žít aktivní a důstojný život doma.

“Jsem velmi ráda, že se mi dostalo takové možnosti prezentovat naši nadační činnost a práci v oblasti mezigeneračních vztahů a seniorské problematiky až v OSN. Mým cílem je zviditelnit toto celosvětové téma na půdě OSN a věřím, že to je jen začátek propagování pozitivního ageingu a stárnutí populace na půdě OSN dál,“ říká Taťána Kuchařová.

Její prezentace a osobní účast pomůže zajistit zcela jistě větší publicitu akce. Akce poskytne prostor ke sdílení perspektiv a zkušeností mezi zeměmi a regiony.

V souvislosti s přípravou programu se dne 9. ledna 2015 na Ministerstvu práce a sociálních věcí sešla náměstkyně ministryně Mgr. Hanzlíková se zástupkyní Stálé mise ČR při SN v New Yorku a dalšími účastníky, kde byl prodiskutován návrh programu připravované akce.

„Účast českých zástupců na zasedání, možnost ukázat konkrétní příklady spolupráce mezi státními subjekty na národní a regionální úrovni a neziskovými organizacemi je nejlepší způsob, jak prezentovat dosažené výsledky a pokroky v souvislosti s přípravou na stárnutí v České republice“, říká náměstkyně ministryně Mgr. Hanzlíková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…