MPSV vyhlásilo další dvě výzvy. Z Operačního programu Zaměstnanost podpoří neziskovky a mladé

29.08.2015 13:42

V neziskovém sektoru pracuje rok od roku více lidí. Význam neziskových organizací roste a polu s ním potřeba jejich profesionalizace. Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) proto vypsalo výzvu „Budování kapacit a profesionalizace nestátních neziskových organizací“, na kterou je z prostředků Operačního programu zaměstnanost vyčleněno 75 milionů Kč. Stejnou částkou pak resort podpoří další typ projektů, tentokrát zaměřených na mezinárodní mobilitu znevýhodněné mládeže.

MPSV vyhlásilo další  dvě výzvy. Z Operačního programu Zaměstnanost podpoří neziskovky a mladé
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Praxe ukazuje, že neziskové organizace potřebují ve stále větší míře na slovo vzaté profesionály, ať už pro oblast marketingu, strategické hořízení, nebo pro neziskový sektor zásadního fundraisingu.

„ V sociální oblasti je celá řada činností, které nestátní neziskové organizace vykonávají za stát. Usilujeme o to, aby získaly expertní zkušenosti a t ím se zvýšila jejich profesionalita, “ vysvětlila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

„MPSV také podpoří vzdělávání stávajících zaměstnanců neziskových organizací nebo aktivity, které povedou k větší důvěryhodnosti těchto organizací vůči veřejnosti, státnímu a soukromému sektoru ,“ dodala ministryně.

Žádost i o podporu konkrétních projektů je možné předkládat od 1. září až do konce letošního roku. Výzva je určena pro neziskovky, které fungují minimálně dva roky a mají letos zpracovaný procesní audit. Více informací se zájemci dozví ZDE.

Výzva „Mezinárodní mobilita pro znevýhodněnou mládež“ pomůže mladým nezaměstnaným lidem do 30 let, kteří se potýkají s nedostatečným vzděláním, zdravotními problémy či problematickými životními podmínkami. Díky mezinárodním stážím získají zkušenosti, jazykové znalosti i potřebné sebevědomí a eliminují znevýhodnění v hledání uplatnění na trhu práce. Zaměření zahraničních stáží bude korespondovat s profesní poptávkou v českém regionu.

Oprávněnými žadateli o podporu jsou v tomto případě vzdělávací instituce, pracovní agentury, neziskovky a kraje či obce; žádosti je možné předkládat opět od 1. září , avšak pouze do 30. října 2015. Další informace je možné získat rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…