MŠMT: DigiEduHack vyhrála aplikace podporující výuku učitelů

20.11.2021 18:18

Druhý ročník hackathonu DigiEduHack se zaměřil na využití chytrých telefonů ve vzdělávání. Přes sto účastníků z řad odborníků, učitelů i studentů bylo rozděleno do jedenácti týmů. DigiEduHack probíhal 9.–10. listopadu on-line

MŠMT: DigiEduHack vyhrála aplikace podporující výuku učitelů
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Vítězem DigiEduHack se stal projekt s názvem Navigatiq pro učitele a žáky ZŠ, SŠ a gymnázií. Aplikace poskytuje učitelům informace, které jim pomohou kvalitně se připravit na výuku, a zároveň jim během samotné hodiny dodá od studentů zpětnou vazbu k pochopení probírané látky. Učitelé také mají možnost reagovat na aktuální situaci individuálním přístupem a po skončení hodiny rovněž získat zpětnou vazbu pro další rozvoj.

Prezentace vítězného návrhu zde.

Druhé místo pak získal chatbot Edu-AI, který má pomoci studentům před přijímacími zkouškami. Chatbot má přehled o tom, co už student umí, látku rozvrhuje do pravidelné výuky a samozřejmě komunikuje přes smartphone, takže je dostupný kdekoliv a kdykoliv.

Prezentace druhého týmu zde.

Třetí místo pak získala profesní sociální síť pro studenty s názvem Conwo. To je jednoduchá a především bezpečná sociální síť pro studenty SŠ, kde se mohou „vzájemně filtrovat“ podle zájmů, zkušeností a znalostí pro společné projekty, a díky tomu sestavit ten nejvhodnější tým. 

Prezentaci třetího návrhu najdete zde

Novinkou letošního roku bylo ocenění ve formě mentoringu, které mohly obdržet i týmy mimo stupínek vítězů. Společnost Oracle si pro svůj mentoring vybrala tým Comenio. Microsoft svůj čas věnuje řešení Emotivator a Acer bude dále pracovat s týmem, který vytvořil Red Monster kurz.

Druhý ročník DigiEduHack uspořádala organizace Czechitas společně s Národním pedagogickým institutem a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Partnery akce byly společnosti Microsoft, Nadace Avast, Acer, Educator, Česko.digital, Oracle, Hardwario, Jihomoravské inovační centrum, Bakaláři, The Global Exec., Grow with Google, Edookit (Unicorn) a O2 Chytrá škola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…