MŠMT: Ministr Plaga zahájil školní rok u prvňáků v Brně

03.09.2018 12:29

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy dnes zahájil nový školní rok u žáků prvních tříd na ZŠ v Brně. Poté se setkal také s pedagogickým sborem školy a následně ocenil žáky brněnského Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka.

MŠMT: Ministr Plaga zahájil školní rok u prvňáků v Brně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

Nový školní rok 2018/19 dnes zahájil ministr školství Robert Plaga v brněnské základní škole v Hudcově ulici, kde navštívil dvě třídy se žáky prvních ročníků.

„Jsem rád, že Vás zde můžu osobně přivítat a popřát vám, aby se vám ve škole líbilo a chodili jste do ní rádi,“ řekl prvňákům ministr Plaga. „Začátek školního roku je vždy slavnostním okamžikem a považuji to za jednu z nejmilejších povinností, kterou každý ministr školství, mládeže a tělovýchovy ve své funkci má,“ dodal ministr, přičemž se poté setkal ještě s pedagogickým sborem školy. Ta je známá svým rodinným klimatem a výbornou práci v poradenské a preventivní oblasti.

Ministr poté i s doprovodem navštívil Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka, kde předal ocenění nejlepším žákům i nejlepším sportovcům. „Věřím, že se dnes vracíte po prázdninách do školy odpočatí a že se na své spolužáky i učitele opět aspoň trochu těšíte,“ řekl ministr školství při předávání cen žákům Sportovní gymnázia.

Sportovní gymnázium bylo založeno v roce 1983. Zakládajícími sporty byly plavání, sportovní gymnastika a atletika, k těm se později přidaly také volejbal dívek, tenis, basketbal dívek a volejbal chlapců. Za čtvrtstoletí existence gymnázia získali jeho žáci z mistrovských soutěžích České republiky ve všech věkových kategoriích téměř čtyři a půl tisíce medailí, z čehož bylo 1600 zlatých, 1260 stříbrných a 1565 bronzových.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…