MŠMT: Náměstek Doleček na předání cen mladým vědcům

24.06.2018 17:18

Náměstek sekce vysokého školství, vědy a výzkumu Pavel Doleček se zúčastnil slavnostního předávání cen mladým vědcům, které se konalo 20. června 2018 na Francouzském velvyslanectví v Praze za přítomnosti francouzského velvyslance Jeho excelence pana Rolanda Galharaguea a laureátů Nobelovy ceny Jean-Marieho Lehna, Serge Haroche a Jean-Pierra Sauvage.

MŠMT: Náměstek Doleček na předání cen mladým vědcům
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ceny jsou udělovány v oblastech chemie, medicíny, IT, farmacie, jaderného výzkumu a humanitních a společenských věd.

„Cílem dnešního setkání je vyzdvihnout a ocenit mimořádně talentované mladé vědce. Skutečnost, že na takové události participují tři nositelé Nobelovy ceny, dodává ceremoniálu zvláštní význam, a je tomu tak díky péči J. E. Ambasadora Rolanda Galharaguea a duchovního otce těchto cen Jean-Marieho Lehna.  Zajistit adekvátní podmínky mladým vědcům pro jejich další profesní rozvoj je nezpochybnitelným společným cílem státní, veřejné i soukromé sféry. Jsou to právě tito vědci, kteří povedou budoucí rozvoj celé společnosti. Akce tohoto typu dodávají prestiž jejich badatelské činnosti a pevně věřím, že mohou motivovat další,“ zdůraznil ve svém úvodním projevu náměstek Doleček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…