MŠMT: Náměstek Doleček zahájil fórum CZEDUCON 2018

12.11.2018 12:19

Koncem minulého týdne zahájil pověřený náměstek pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu MŠMT Pavel Doleček společně s ředitelkou Domu zahraniční spolupráce Danou Petrovou historicky první ročník fóra mezinárodního vysokoškolského vzdělávání – CZEDUCON 2018. V pražském Slovanském domě se akce účastnilo přes 350 odborníků na internacionalizaci ve vysokoškolském sektoru z Česka i zahraničí.

MŠMT: Náměstek Doleček zahájil fórum CZEDUCON 2018
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

První české fórum zaměřené na komplexní internacionalizaci vysokých škol bylo zaměřeno na témata, jako jsou 20 let programu Erasmus v ČR, zájem o zahraniční vysokoškolské mobility, měření a hodnocení internacionalizace, uznávání studia ze zahraničí, podpora zahraničních studentů nebo pobyt zahraničních studentů v České republice.

Oblast internacionalizace vzdělávání v Evropě přiblížili také bývalý prezident Evropské asociace pro mezinárodní vzdělávání Markus Laitinen, zástupkyně Evropské komise Francesca Maltauro či ředitel rakouské agentury pro mezinárodní vzdělávání Stefan Zotti.

Zástupci vysokých škol představili konkrétní příklady, jak zvýšit kvalitu služeb pro zahraniční studenty a jak naopak motivovat české studenty k výjezdům do zahraničí. Na odbornou část programu pak navázala studentská akce CZEDUtalk, kde se mohli návštěvníci informovat o možnostech studia, praxe a dobrovolnictví v zahraničí. Fórum Czeducon by se měl stát platformou pro každoroční setkávání odborníků z oblasti internacionalizace vysokých škol: „Akce tohoto druhu a rozsahu se pro odbornou veřejnost uskutečnila v České republice vůbec poprvé a jsme rádi, že byl o pilotní ročník takový zájem,“ řekla po akci ředitelka DZS Dana Petrova.

Dům zahraniční spolupráce je příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Jeho stěžejní činností je zprostředkovávání programů zaměřených na oblast mezinárodního vzdělávání a propagace českého školství v zahraničí. Více informací o aktivitách DZS je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…