MŠMT: Státní tajemník se zúčastnil Rady pro vzdělávání v Bruselu

28.05.2017 15:48

Ve dnech 22. - 23. 5. 2017 se v Bruselu uskutečnilo pravidelné zasedání Rady Evropské unie pro vzdělávání, mládež, kulturu a sport. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy na jednání zastupoval státní tajemník Jindřich Fryč.

MŠMT: Státní tajemník se zúčastnil Rady pro vzdělávání v Bruselu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Hlavními tématy diskuze bylo 30. výročí programu Erasmus, jeho přínos pro posílení mobility a vzdělávání mladých lidí a jeho další vývoj, téma přizpůsobení se změnám v chování mladých lidí v souvislosti s technologickým rozvojem a také otázky jak zlepšit a zmodernizovat vzdělávací systém.

Ministři zdůraznili potřebu naslouchat žákům a studentům, dát jim dostatek relevantních informací, na jejichž základě mohou studenti přijímat reálná a kvalifikovaná rozhodnutí. Ministři prezentovali příklady z národní praxe, jakým způsobem zapojují žáky a studenty do dialogu s politiky. „ČR vypracovala metodiku vzdělávacích aktivit, ve kterých je kladen důraz na schopnost kritického myšlení a formování vlastních hodnot a postojů na základě práce s fakty a schopnosti logické argumentace“, uvedl ve svém vystoupení státní tajemník Fryč.

ST Fryč Brusel 23.5.2017 1

ST Fryč Brusel 23.5.2017 2

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …