MŠMT pomůže rozšířit kapacity škol dalšími 300 miliony

08.11.2018 19:30

Dalších 300 milionů korun pošle MŠMT mateřským a základním školám na rozšíření jejich kapacit. Jde již o šestou výzvu v rámci programu pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol pro roky 2019 a 2020.

MŠMT pomůže rozšířit kapacity škol dalšími 300 miliony
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Cílem programu je vytvoření nových výukových kapacit zejména mateřských a základních škol v oblastech s dlouhodobým nárůstem dětí a žáků z nové bytové výstavby, a také v lokalitách s nedostačující dostupností základního vzdělávání.
„Komise nakonec doporučila podpořit dvacet sedm žádostí, které vyhověly všem požadavkům výzvy. Za tři sta milionů korun tak vznikne 28 nových tříd mateřských škol s navýšením rejstříkové kapacity o 650 dětí. Navýšena bude také kapacita základních škol, a to o třicet žáků,“ upřesnila náměstkyně pro řízení sekce ekonomické MŠMT Zuzana Matušková.

Šestou výzvou v rámci Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky se MŠMT snaží pomoci zřizovatelům vytvořit nové výukové kapacity mateřských a základních škol zřizovaných obcemi hlavně v oblastech s dlouhodobým nárůstem dětí nebo žáků z nové bytové výstavby či jinou předpokládanou migrací obyvatel, a také podpořit nárůst kapacit mateřských a základních škol zřizovaných dobrovolnými svazky obcí v lokalitách, kde není zajištěna dostatečná dostupnost předškolního či základního vzdělávání.

Od doby zahájení Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky v roce 2014 bude v rámci šesti vyhlášených výzev podpořeno 152 akcí, přičemž vznikne 112 nových tříd mateřských škol s navýšením rejstříkové kapacity pro 2612 dětí a 168 nových kmenových učeben základních škol s navýšením kapacity pro 3880 žáků. Částka určena na program pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol v letech 2014 až 2021 byla navýšena na miliardu osm set milionů korun, celková poskytnuta dotace činí zatím 1,724 miliardy korun. Největší počet žádostí přišlo z oblasti Středočeského kraje a z kraje Vysočina.

Seznam podpořených projektů a bližší informace k Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…