MZV: Ministr Zaorálek na zasedání Rady pro zahraniční věci

15.11.2015 9:13

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek se 16. listopadu 2015 v Bruselu zúčastní v čele české delegace zasedání Rady pro zahraniční věci.

MZV: Ministr Zaorálek na zasedání Rady pro zahraniční věci
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Rada pro zahraniční věci se bude zabývat rolí a možnostmi EU při hledání politického řešení konfliktu v Sýrii v kontextu diplomatických a politických jednání probíhajících ve Vídni. Ministři dále zhodnotí možné kroky EU pro řešení akutní migrační krize v Evropě, mimo jiné v návaznosti na závěry summitu EU s africkými zeměmi na Maltě. V souvislosti se současným napětím v izraelsko-palestinských vztazích se Rada bude věnovat možnému přispění EU k oživení blízkovýchodního mírového procesu.

Ministři také projednají naplňování závazků ze summitu Východního partnerství v květnu letošního roku v Rize. S přihlédnutím k probíhajícímu politickému procesu v Libyi, zaměřenému na formování vlády národní shody, by se Rada mohla věnovat nabídce EU na podporu tohoto procesu vedeného zvláštním představitelem generálního tajemníka OSN pro Libyi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

19:20 Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

Letiště Praha podepsalo smlouvu, která přibližuje realizační plány dalšího rozvoje. Dokument se týká…