MZV: Náměstek Dürr slavnostně otevřel honorární konzulát v Bălţi a jednal s moldavskými partnery

15.10.2017 13:04

Náměstek pro řízení sekce evropské Jakub Dürr navštívil 12. října 2017 Moldavsko, kde se zúčastnil slavnostního otevření nového českého honorárního konzulátu ve druhém největším moldavském městě Bălţi. Tamtéž se zúčastnil i slavnostního předání daru českého Hasičského záchranného sboru moldavským kolegům v rámci české rozvojové spolupráce.

MZV: Náměstek Dürr slavnostně otevřel honorární konzulát v Bălţi a jednal s moldavskými partnery
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Předtím rovněž vedl pravidelné konzultace se svými partnery z moldavského ministerstva zahraničních věcí a evropské integrace. Setkal se postupně s oběma náměstky moldavského ministerstva zahraničních věcí a evropské integrace Lilianem Darii a Danielou Morari.

Hlavními tématy jednání byly politický dialog mezi ČR a Moldavskem, bilaterální ekonomické vztahy, sektorová a rozvojová spolupráce a vývoj v regionu, které projednal s náměstkem pro dvoustranné a mnohostranné vztahy Lilianem Darii. S náměstkyní pro evropskou integraci Danielou Morariovou diskutoval o otázkách evropské agendy Moldavska a o tématu Východního partnerství. Rovněž se sešel s generálním sekretářem úřadu prezidenta Ruslanem Floceou a také s vedoucím Delegace Evropské unie v Kišiněvu Petrem Michalkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…