MZV důrazně nedoporučuje cestovat do Afghánistánu

21.08.2016 16:47

Ministerstvo zahraničních věcí ČR důrazně nedoporučuje občanům ČR z důvodu dlouhodobě zhoršené bezpečnostní situace, trvalé hrozby teroristických útoků protivládních organizací a vysokého rizika únosů cestovat do Afghánistánu.

MZV důrazně nedoporučuje cestovat do Afghánistánu
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Žádný region v Afghánistánu nelze považovat za bezpečný. Bezpečnostní situace je nestabilní a nepředvídatelná v celé zemi. Hrozby útoků, které mohou být jak cílené, tak náhodné, se trvale objevují po celé zemi. Schopnost afghánských státních a bezpečnostních složek udržet stabilitu a zajistit bezpečnost místního obyvatelstva i zahraničních návštěvníků je stále omezená.

MZV ČR nedoporučuje privátní cesty ani cesty s cestovními kancelářemi a to právě z důvodů nepředvídatelnosti situace a minimálních záruk poskytnutí včasné pomoci v případě nebezpečí.

Mezi obyvatelstvem je značné množství zbraní, z čehož plyne i nebezpečí náhodné účasti v přestřelkách či při tzv. oslavné střelbě. V zemi je vysoká kriminalita a s tím je spojeno rovněž značné riziko únosu za účelem získání výkupného na celém území Afghánistánu.

Před případnou cestou do Afghánistánu MZV ČR doporučuje využít systém dobrovolné registrace občanů ČR při cestách do zahraničí ZDE nebo kontaktovat přímo Velvyslanectví ČR v Kábulu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …