Magisterský obor Mendelovy univerzity v Brně získal prestižní uznání CFA Institute

28.04.2016 19:59

Studijní program Finance a investiční management na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně se zapojil do mezinárodního programu University Recognition Program organizace CFA Institute. Mendelova univerzita je tak po Univerzitě Karlově a VŠE v Praze třetí českou vysokou školou, která je jeho součástí. Oficiální oznámení získání uznání proběhlo v úterý 26. dubna 2016 na půdě brněnské univerzity.

Magisterský obor Mendelovy univerzity v Brně získal prestižní uznání CFA Institute
Foto: mendelu.cz
Popisek: Mendelova univerzita v Brně

Do projektu University Recognition Program se mohou zapojit vysoké školy z celého světa. Uznání CFA Institute může získat takový univerzitní obor, jehož studijní program se minimálně ze 70 % překrývá s tématy osnov programu CFA. Fakulta může navíc na studium a zkoušky CFA přidělit až třem studentům účelové stipendium.

Nejen pro samotný obor Finance a investiční management, ale i pro Provozně ekonomickou fakultu a celou Mendelovu univerzitu je zapojení do programu velkým úspěchem,“ uvádí Svatopluk Kapounek, proděkan Provozně ekonomické fakulty, a dodává: „Víme, že již nyní řada našich studentů studium CFA programu zvažuje. Závěrečné zkoušky CFA jsou velmi náročné, věříme tedy, že nyní, když jsme certifikovaným oborem, budou mít ještě vyšší šance na úspěch.“

Zástupci CFA Society Czech Republic, Marek Jindra a Tomáš Hrbáček, studentům během úterního setkání představili University Recognition Program a benefity, které jeho absolventům přináší, a samotný studijní program a význam titulu CFA, jenž je celosvětově uznávaný jako tzv. „zlatý standard“ ve světě financí.

Zájem o titul CFA se každoročně zvyšuje, jelikož se jedná o mezinárodně uznávaný titul, který může absolventům otevřít dveře a zvýšit šance na získání velmi lukrativních pozic nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí. Spolupráce s jednotlivými obory vysokých škol a podpora prostřednictvím stipendia jsou dalšími kroky, jak zvýšit šance na úspěch českých uchazečů prosadit se v globálním světě finančnictví,“ komentuje Marek Jindra, prezident CFA Society Czech Republic.

CFA Society Czech Republic

CFA Society Czech Republic (www.czechcfa.cz) je nezisková organizace finančních profesionálů, založená v dubnu 2002 v České republice. Je jednou ze 145 členských asociací nadnárodní organizace CFA Institute (www.cfainstitute.org) a jejím cílem je prosazovat nejvyšší standardy etiky, odbornosti a profesionality v české finanční komunitě. V současné době sdružuje více než 157 členů, většinou držitelů titulu CFA, a přes 1000 kandidátů z České republiky a Slovenska přihlášených do programu CFA. Mezi členy asociace patří především portfolio manažeři, finanční analytici, investiční bankéři, konzultanti, finanční poradci, risk manažeři, relationship manažeři a manažeři vrcholového managementu. Sponzory Society jsou EY, ČSOB Asset Management a ČSOB Penzijní společnost; partnerem pro GIPS je Thomson Reuters. Více informací najdete na www.czechcfa.cz.

O CFA Institute

CFA Institute je globální organizace, která sdružuje investiční odborníky a zaštiťuje program CFA. Hlavním cílem CFA Institute je vytvořit prostředí, kde jsou zájmy investorů na prvním místě, trhy fungují efektivně a ekonomiky rostou. Institut má více než 130 tisíc členů ve 150 zemích, z toho 120 tisíc držitelů titulu CFA a 145 místních asociací. Pro vi´ce informaci´ navsˇtivte www.cfainstitute.org.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…