V rámci programu proběhla již podruhé amatérská soutěž I love food, tentokrát na téma Houby, jehož výhercem a partnerem v kuchařském duelu se Zdeňkem Pohlreichem® se stal se svým receptem na houbové ragú pan Jiří Kuča. V porotě zasedali šéfkuchař Chefparade Radek Jakubec, kuchařka a spisovatelka Jana Florentýna Zatloukalová a gurmánka a oblíbená redaktorka Apetitu Darina Sieglová. Hodnotil se vzhled předkládaného pokrmu, nápaditost, práce se surovinou a samozřejmě chuť. Vítěz si odnesl ceny ve výši 50 000,- Kč.
V sobotu na Foodparade probíhal také Mezinárodní den kuchařů - 5. MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2014, Finále soutěže „FOOD CUP CZECH SPECIALS“ a Cukrářská soutěž „Ochutnejte sladkou Českou republiku“, vše díky Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky.
V 5. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa již podruhé zvítězil Martin Kempf z Ristorante KOGO Albatross Golf Resort ve Vysokém. Obstál v konkurenci dalších 22 soutěžících šéfkuchařů, jejichž úkolem bylo proměnit pětikilovou rybu na dva úhledné filety bez kostí a kůže. Odborná porota hlídala čas, výtěžnost ryby, kvalitu výsledného produktu i čistotu pracoviště.
Porota na soutěžním klání mezi certifikovanými soutěže „FOOD CUP CZECH SPECIALS“ složená ze zástupců Asociace hotelů a restaurací, Agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR hodnotila vzhled předkládaného pokrmu, nápaditost, práci s regionální surovinou a samozřejmě chuť. Vítězné menu připravila VILLA PATRIOT Gourmet Hotel &Restaurant.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva