Městská policie Praha: V trojském útulku byl rekordně štědrý Ježíšek

29.12.2015 18:30

Útulek pro opuštěná zvířata v pražské Troji pořádal i letos na Vánoce dny otevřených dveří, během nichž si návštěvníci mohli prohlédnout nejen dočasný domov opuštěných zvířat, ale také samotné jeho obyvatele. Tentokrát se dveře útulku pro návštěvníky oficiálně otevřely 24. a 25. prosince, nicméně už od 21. prosince přijímali překvapení zaměstnanci zařízení dárky pro své svěřence.

Městská policie Praha: V trojském útulku byl rekordně štědrý Ježíšek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chlapec se psem, ilustrační foto

Na Štědrý den pak branami útulku prošly odhadem 3000 návštěvníků a někteří z nich už neodešli sami – Vánoce s novými majiteli oslavilo hned několik psů. „Nejen že zájem o útulek dalece převýšil naše očekávání, ale navíc díky tomu někteří naši svěřenci dostali asi ten nejlepší dárek, jaký vůbec dostat mohli, a to je nový domov. Navíc se jednalo o psy, kteří ho potřebovali nejvíce, tedy především o hodně stará zvířata, o která obecně potenciální majitelé nemají zájem, ale která jsou za nový domov velmi vděčná,“ raduje se šéf pražské městské policie Eduard Šuster.

Ten má navíc spolu s vedoucím útulku a jeho pracovníky důvodů k radosti hned několik. Až do 27. prosince totiž lidé do útulku sváželi také drobné i větší dárky, kterými chtěli přispět opuštěným zvířatům. Díky tomu také letošní nadílka v útulku trhala rekordy. Například suchého krmení přivezli lidé 8 tun! „To by mělo vyjít zhruba na 6 měsíců krmení v provozu trojského útulku v příštím roce,“ odhaduje šéf útulku Václav Steinbauer. A s piškoty, které jsou v útulku „tvrdou měnou“, je to ještě lepší – těch lidé do Troji přivezli 3300 balíčků, což postačí na celý rok. Navíc zdejší obyvatelé dostali 700 konzerv a 1000 pamlsků.

„Velmi rádi jsme i za darované deky pro zvířata, kterých jsme dostali zhruba 500. Potřeby pro psy, hlavně použitelné v provozu, využijeme všechny,“ popisuje Steinbauer, jak velké pomoci se jim od lidí dostalo. Potřebami pak má na mysli například hračky, vodítka, obojky, míčky, ale dokonce i terárium nebo podestýlky pro exotická zvířata. Jak pracovníci útulku říkají, těchto věcí není nikdy dost. A to pořád ještě není vše, během vánočních svátků totiž návštěvníci útulku navíc přispěli i finančně a na účet darů tak přibylo bezmála 22 000 korun.

„Jménem všech, kdo chod útulku zajišťují, proto upřímně děkujeme všem, kteří přišli opuštěná zvířata navštívit a kteří nejen jim, ale i jejich pečovatelům přispěli tak velkou pomocí. Díky ní bude život svěřenců městského útulku zase o něco šťastnější,“ vzkazuje všem dárcům radní hlavního města Prahy pro oblast bezpečnosti Libor Hadrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…