Ministerstvo dopravy: Zima na D1 - odpočívky pro kamiony, sypače, značení a rychlý přístup IZS

24.09.2019 20:56

Na dálnici D1 přibude do konce roku dalších 130 parkovacích míst pro kamiony, celkem jich tak bude k dispozici 850. Dalších 213 míst vznikne pro mimořádné události.

Ministerstvo dopravy: Zima na D1 - odpočívky pro kamiony, sypače, značení a rychlý přístup IZS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

V rámci zimní údržby budou také po celou zimu stát na exitu 90 dva posypové vozy, které v případě potřeby okamžitě vyjedou a ošetří vozovku. Informoval o tom ministr dopravy Vladimír Kremlík na společném jednání s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem, které navazuje na červencovou schůzku.

„K usměrnění provozu má přispět také proměnné dopravní značení, které pracuje s kombinací dopravních a meteorologických dat. Ředitelství silnic a dálnic jej v rámci pilotního provozu od prosince nainstaluje na území Kraje Vysočina“, říká ministr dopravy Vladimír Kremlík. Smyslem tohoto opatření je včasné usměrnění dopravního proudu za účelem jeho plynulosti.

Od posledního setkání v červenci se nám podařilo mnohé konkrétní kroky posunout. Rezervy nacházíme v informovanosti řidičů, nicméně i na tom Ministerstvo dopravy ČR a ŘDS intenzivně pracuje. Snažíme se co možná nejlépe připravit na zimní období a s využitím zkušeností ze zásahů všech složek integrovaného záchranného systému na D1 maximálně zmírnit dopady nepříznivého počasí ovlivňující provoz dálnice i život nejen obyvatel našeho kraje,“ přibližuje obsah jednání hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Setkání se účastnili také zástupci Krajské správy a údržby silnic a integrovaného záchranného systému. Jednotlivé složky IZS budou moci v krizových situacích využít nové trasy pro opuštění dálnice. Jedná se především o výjezd přes odpočívku nebo služební sjezdy.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…