Ministerstvo financí: Kalkulačka paušální daně pro rok 2022

27.09.2021 19:38 | Tisková zpráva

Výše paušální daně pro příští rok vychází 5 994 Kč měsíčně. V této částce je zahrnuto minimální zdravotní pojistné ve výši 2 627 Kč, minimální sociální pojistné navýšené o 15 % ve výši 3 267 Kč a daň z příjmů ve výši rovných 100 Kč.

Ministerstvo financí: Kalkulačka paušální daně pro rok 2022
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Následující kalkulačka ukazuje přínosy paušální daně pro živnostníky a malé podnikatele. Vedle případné finanční úspory na odvodech a daních se jedná o benefity v podobě minimalizace kontrol ze strany správce daně a správců veřejných pojistných a také více času a klidu na podnikání. Kalkulačka zobrazuje modelový příklad vybraných slev na dani a dalších nákladů.

kalkulačka

Pozn.: Výpočet finanční úspory je orientační a zohledňuje výši minimálního pojistného na sociální a zdravotní pojištění stanoveného pro rok 2022 a roční výši paušální daně, která pro rok 2022 vychází 71 928 Kč. To znamená, že porovnává využití paušální daně se stávajícími režimy (výdajový paušál, skutečné náklady). Dále počítá s limitem ročního příjmu z podnikání pro využití tohoto režimu ve výši 1 mil. Kč. Kalkulačka neobsahuje odečitatelné položky od základu daně (např. dary nebo úroky z hypotéky nebo úvěru ze stavebního spoření). Sleva na poplatníka pro rok 2022 vychází na 30 840 Kč.

Kalkulačku najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…