Ministerstvo financí: Kouzlit s účtenkou se nevyplácí

18.12.2016 21:18

Podnikatelé, kteří úmyslně obcházejí elektronickou evidenci tržeb, jak je popsáno v článku „Legenda o „Babišově stole". Hospody mají nový trik, jak obejít EET“, budou přísně sankcionováni ze strany Finanční nebo Celní správy.

Ministerstvo financí: Kouzlit s účtenkou se nevyplácí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Ministerstvo financí upozorňuje, že podle zákona o evidenci tržeb musí být účtenka obsahující všechny potřebné údaje vystavena nejpozději v okamžiku přijetí tržby a předána zákazníkovi v místě, kde je tržba uskutečněna. Není tedy například možný postup uvedený v článku, kdy obsluha sdělí zákazníkovi, kde si může účtenku vyzvednout. Účtenka musí vždy obsahovat zákonem stanovené informace a především, s výjimkou výpadku spojení, fiskální identifikační kód (FIK). Obsluha je povinna zákazníkovi plnohodnotnou účtenku předat automaticky a bez vyzvání.

V případě zásadního porušení zákona o evidenci tržeb, jakým je právě bojkotování či obcházení evidence, může být podnikateli udělena pokuta až do výše 500 tisíc korun a v případě opakovaného hrubého porušení může Finanční správa dočasně uzavřít danou provozovnu. Podnikatelé, kteří neztrácejí čas vymýšlením různých kreativních inovací evidence tržeb a poctivě evidují, se samozřejmě žádných výše uvedených sankcí obávat nemusí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…