Ministerstvo kultury má již jmenované všechny náměstky podle zákona o státní službě

14.11.2015 21:13

Výběrová řízení na pozice náměstků byla vypsána 13. října 2015.

Ministerstvo kultury má již jmenované všechny náměstky podle zákona o státní službě
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Na každou pozici náměstků odborných sekcí resortu – tedy živého umění, kulturního dědictví, legislativní a mezinárodních vztahů i ekonomické a provozní se přihlásil vždy jeden uchazeč. Otevření obálek se uskutečnilo 30. října 2015 za přítomnosti státního tajemníka a pohovory čtyř výběrových komisí, jejichž členy byli Mgr. Patrik Košický, Mgr. Václav Jehlička, JUDr. Petra Smolíková, Ing. René Schreier, Mgr. Andrea Volfová a Ing. Růžena Rusová, s uchazeči proběhly 5. listopadu 2015.

Výsledky pohovorů výběrové komise vyhodnotily a konstatovaly, že všichni uchazeči o pozice odborných náměstků ministerstva kultury splnili všechny podmínky pro výkon odborné funkce dané zákonem a podmínkami výběrového řízení, a ve výběrovém řízení tak uspěli. Po uzavření dohody mezi ministrem a státním tajemníkem podepsal státní tajemník příslušná jmenování do funkcí.

Náměstci si převzali jmenovací dekrety 12. listopadu 2015 na poradě vedení resortu. Jsou jimi: JUDr. Kateřina Kalistová náměstkyně pro řízení sekce živého umění, JUDr. Petra Smolíková náměstkyně pro řízení sekce legislativní a mezinárodních vztahů, Ing. René Schreier, náměstek pro řízení sekce ekonomické a provozní a Ing. Vlastislav Ouroda, Ph.D. náměstek pro řízení sekce kulturního dědictví.

Ministerstvo kultury je tak prvním resortem, který naplnil ustanovení zákona a státní službě a jehož odborní náměstci byli jmenováni dle jeho regulí.

Náměstci člena vlády zůstávají taktéž ve stejném složení, jsou jimi PhDr. Anna Matoušková a Mgr. Patrik Košický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Povodí Ohře: Projednáváme možnosti spolupráce na Edmundově soutěsce

11:44 Povodí Ohře: Projednáváme možnosti spolupráce na Edmundově soutěsce

V pátek 24. května proběhlo jednání zástupců státního podniku Povodí Ohře, Národního parku České Švý…