Ministerstvo obrany podepsalo smlouvu na taktické soubojové simulátory

19.02.2019 14:58

V pondělí 18. února 2019 zástupci ministerstva obrany a firmy SAAB Czech s. r. o. podepsali smlouvu na dodávku taktických soubojových simulátorů. Za resort obrany smlouvu podepsal pověřený náměstek pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic MO Filip Říha.

Ministerstvo obrany podepsalo smlouvu na taktické soubojové simulátory
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Společnost SAAB Czech s. r. o. je na českém trhu výhradním dodavatelem zavedeného a Armádou ČR od roku 2011 používaného systému živé simulace SOUB/ST-SSS-BV. Česká armáda tento systém pořídila pro deset vozidel Pandur II a nyní jej hodlá rozšířit i pro pěchotu. Nový i stávající simulátor včetně doplňků budou plně slučitelné.

Taktické soubojové simulátory česká armáda využije k posílení výcvikové schopnosti Centra simulačních a trenažérových technologií (CSTT). Tento systém bude sloužit k přípravě jednotek a štábů brigádních úkolových uskupení společně s dalšími simulačními centry a jednotkami NATO. Systém od společnosti SAAB používá 12 států Evropy a jednotky americké armády dislokované v Německu.

Systém taktických soubojových simulátorů využívá česká armáda pro realistickou simulaci bojových situací. Soustava senzorů snímá laserové signály iniciované vystřelením slepé munice a systém vyhodnocuje přesnost a efektivitu zásahu. Na základě vyhodnocení je pak cvičící zasažený voják z další akce vyřazen, případně je označen jako zraněný a jeho stav si vyžaduje ošetření a následnou evakuaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…