Ministerstvo obrany vyhlásilo výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

08.02.2016 7:34

V pátek 5. února 2016 vyhlásilo Ministerstvo obrany v tomto roce první výběrové řízení na zjištění zájmu o koupi nepotřebného nemovitého majetku. V nabídce je celkem 41 nemovitostí určených jednotlivě k prodeji s minimální požadovanou kupní cenou dosahující v souhrnu cca 75 mil. Kč.

Ministerstvo obrany vyhlásilo výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Poprvé je nabízeno celkem 11 nemovitostí, z nichž 10 představují nové „řopíky“, tedy objekty bývalého pohraničního opevnění, které jsou v poslední době zájemci stále více vyhledávány. Tentokrát se jedná o objekty v lokalitě Březí u Mikulova. Zbývajícím novým objektem je část budov v areálu bývalého muničního skladu Babice v okrese Praha-východ, v lesním masivu oblíbené rekreační oblasti.

Z nemovitostí nabízených opakovaně je nejzajímavější nabídkou podruhé inzerovaný provozní a skladový areál Dukelských kasáren II v Rakovníku s minimální kupní cenou mírně převyšující 24,5 mil. Kč. Za pozornost stojí rovněž areál bývalé střelnice u Bradlecké Lhoty s minimální kupní cenou 1,4 mil. Kč. Součástí areálu jsou především pozemky s celkovou výměrou cca 4,4 ha.

Dalších 17 nabídek tvoří převážně pozemky. Jedná se například o 3 komplety několika pozemků na bývalém cvičišti u Benešova, o pozemky u Mnichovic nedaleko Prahy nebo u Chocerad a menší pozemky v několika lokalitách Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Součástí nabídky je i dalších 8 objektů opevnění na Znojemsku v lokalitách Vratěnín, kde jsou 4 opevnění, Bítov, Dyje, Dobšice a Valtrovice. Opevnění jsou nabízena i s pozemky, s výjimkou Bítova.

Inzerát je uveřejněn na internetových stránkách www.onnm.army.cz a www.centralniadresa.cz. V tentýž den, kdy bylo výběrové řízení vyhlášeno, vyšel inzerát také v deníku Lidové noviny.

Podrobné informace o všech nabízených objektech, jejich fotografie, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce naleznete zde. Na těchto stránkách jsou zveřejněny i termíny prohlídek nemovitostí, koncepty kupních smluv a povinný formulář „Prohlášení zájemce o koupi“.

Další nepotřebné nemovitosti nabídne Ministerstvo obrany k prodeji 4. března 2016. Připraveno bude téměř 40 nemovitostí, které nebyly odprodány v předchozích výběrových řízeních, a další nově nabízený majetek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…