Ministerstvo pro místní rozvoj: Jak je to s EU dotacemi a možným střetem zájmů

24.09.2021 9:15 | Tisková zpráva

Aplikace opatření zamezujících střetu zájmů je obecného charakteru a dotýká se projektů podaných po 1. 9. 2017 v programovém období 2014–2020, přesněji jen těch, kde je posouzení střetu zájmů dle zákona při poskytnutí dotace relevantní.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Jak je to s EU dotacemi a možným střetem zájmů
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

Za projekty, které jsou dotčeny auditem Evropské komise, Česká republika nepředložila k proplacení žádnou platbu, vyjma obecně známého projektu společnosti Fatra. Auditem tedy žádná jiná dotace či částka ohrožena není.

V končícím programovém období 2014–2020 jsou již téměř všechny prostředky přiděleny příjemcům. K 31 .8. 2021 bylo téměř 448 miliard korun proplaceno příjemcům (68,2 %) a doposud Česká republika zažádala Evropskou komisi o certifikaci (proplacení dotací) v celkové částce 401 miliard korun (60,5 %). Jedná se o EU podíl, tj. bez částek spolufinancování z národních zdrojů nebo soukromých příspěvků.

V novém programovém období 2021–2027 bude mít České republika z evropských fondů k dispozici téměř bilión korun. První výzvy budou vyhlášeny do konce letošního roku a především v roce příštím. Postupy pro nové programy jsou nyní metodicky nastavovány a ošetřena bude i oblast střetu zájmů. Ohroženy tak nejsou ani prostředky z nového programového období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…