Ministerstvo pro místní rozvoj: Oblíbené soutěže pro středoškoláky startují

24.09.2022 19:18 | Tisková zpráva

Ministerstvo pro místní rozvoj spustilo další ročník oblíbených soutěží pro středoškolské studenty a pedagogy. V jedenáctém ročníku soutěže „Navrhni projekt“ si mohou vyzkoušet práci projektového manažera. Pátý ročník „EU4U“ dává příležitost kreativitě a soutěžit mohou i jednotlivci. Všichni mají šanci vyhrát hodnotné ceny. Novinkou je možnost zapojit se do vzdělávacího programu „EU v mojí škole“.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Oblíbené soutěže pro středoškoláky startují
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

„Díky těmto soutěžím si studenti mohou vyzkoušet reálnou práci příjemců z fondů EU. Je obdivuhodné, jak kvalitní projekty s pestrými nápady dokáží studenti zpracovat. A je naprosto úžasné, že některé z nich se podařilo uskutečnit. Zároveň se díky těmto aktivitám dozví, kde konkrétně fondy EU pomohly. Například, že v jejich okolí byl zrekonstruovaný park nebo vybavená jazyková učebna v jejich škole,“ vysvětlila náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu vztahů Daniela Grabmüllerová.

V soutěži „Navrhni projekt“ si studenti středních škol až ve čtyřčlenných týmech zkusí sestavit projektovou žádost financovatelnou z evropských peněz. Své nápady na zlepšení okolí školy nebo svého města mohou zhmotnit a svůj projekt přihlásit do 31. 1. 2023. Regionální pracovníci Eurocenter jsou připraveni zkonzultovat s nimi jejich záměry a na pozvání pedagogů mohou přijít až do tříd. Letošní novinkou je připravený cyklus přednášek s tématy Evropské unie v zapojených školách či nabídka společné návštěvy atraktivního projektu podpořeného z fondů EU v jejich okolí. Na nejlepší týmy pak čekají odměny ve formě poukazů na nákup elektroniky v hodnotě až 8.000 Kč, které budou předány na slavnostním vyhlášení na Ministerstvu pro místní rozvoj v Praze. Více informací o soutěži naleznete ZDE.

Pro ty středoškoláky, kteří rádi natáčejí videa nebo tvoří grafiku, je připravená druhá soutěž „EU4“. V rámci ní si týmy mohou vyzkoušet, jak by mohl vypadat plakát nebo krátké propagační video  již realizovaného projektu financovaného z fondů EU. Soutěžit mohou studenti z jakékoli české střední školy. Odměnou jim bude marketingová zkušenost a poukazy do internetového obchodu v hodnotě až 3.000 Kč. Soutěžní příspěvky je možné posílat do 31. 12. 2022. Podrobnější pravidla se dozvíte na stránkách soutěže ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec