Ministerstvo pro místní rozvoj: Služební slib složili první představení

05.07.2015 10:03

V pátek slavnostně složili služební slib první představení Ministerstva pro místní rozvoj. Mezi prvními byli náměstci pro řízení sekcí a představení útvarů v přímé podřízenosti ministryně pro místní rozvoj.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Služební slib složili první představení
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

Slib složili podle zákona o státní službě před státní tajemnicí Ministerstva pro místní rozvoj Zdeňkou Pikešovou. Po přečtení služebního slibu představení prohlásili „Tak slibuji!" a služební slib stvrdili svými podpisy.

Znění slibu je následující:
„Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu státní služby se budu řídit právními a služebními předpisy a v souladu s nimi příkazy představených. Své povinnosti budu vykonávat řádně, nestranně, svědomitě, odborně a v zájmu České republiky, nebudu zneužívat postavení státního zaměstnance a budu se chovat a jednat tak, aby nebyla ohrožena důvěra ve státní službu."

„Jste první v historii ministerstva, kteří tento slib složili. Vím, že zdaleka ne na všech ministerstvech probíhá překlopení do služebního poměru bez problémů,“ pronesla k zúčastněným ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Tento slib se skládá pouze jednou za profesní život. Jsem přesvědčena, že pro všechny zúčastněné je to velký závazek,“ doplnila státní tajemnice Zdeňka Pikešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…