Ministerstvo pro místní rozvoj: Z nebezpečného mostu je spolehlivá dopravní tepna. Díky projektu IROP

13.08.2022 12:58 | Tisková zpráva

Ani Jan Žižka na koni by si na něj ještě před časem netroufl vstoupit. Švehlův most v Táboře byl kvůli alarmujícímu technickému stavu nebezpečný pro automobilovou dopravu.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Z nebezpečného mostu je spolehlivá dopravní tepna. Díky projektu IROP
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Integrovaný regionální operační program (IROP) spravovaný Ministerstvem pro místní rozvoj poskytl Jihočeskému kraji přes 46 milionů korun na jeho obnovu. Nyní se z něj stala kvalitní a pevná spojnice obou břehů Lužnice spolehlivě propojující významná regionální centra s dálniční sítí. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

„Hlavním úkolem projektu byla oprava všech závad bez narušení původního vzhledu Švehlova mostu. Proběhla úprava nosné konstrukce a kompletní výměna celého příslušenství mostu,“ popsal náměstek pro řízení Sekce evropských a národních programů Zdeněk Semorád.

Švehlův most, který spojuje břehy řeky Lužnice v Táboře již od let 1934–1935, podstoupil v minulosti jen několik dílčích oprav, proto jeho špatný technický stav vyžadoval rekonstrukci. „Před realizací projektu IROP byla vozovka mostu popraskaná a lemující chodník se propadl. Monolitické římsy porostlé mechem vypadaly mírně řečeno nevábně,“ popsal Semorád.

Řidiči během rekonstrukce mostu využívali objížďku přes most v příměstské části Tábora Čelkovicích. „Přestavba přispěla ke zkvalitnění silničního napojení významných center Jihočeského kraje. Tento úsek nyní umožňuje hladké propojení oblastí Táborska a Bechyňska k dálnici D3,“ vysvětlil Semorád s tím, že je dálnice D3 součástí transevropské dopravní sítě (TEN-T).

Oblast krajské silniční infrastruktury IROP podpoří i v programovém období 2021–2027. Pro oblast je připravena částka 10,2 miliard korun z Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…