Ministerstvo pro místní rozvoj podpoří elektronizaci legislativy a archivu

10.12.2015 11:12

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo další výzvu v Integrovaném regionálním operačním programu. Jedná se o výzvu „e-Legislativa a e-Sbírka, rozvoj Národního digitálního archivu“. Pro žadatele je připraveno přes 700 milionů korun.

Ministerstvo pro místní rozvoj podpoří elektronizaci legislativy a archivu
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Další elektronizace je cesta k efektivnější spolupráci a také lepšímu přístupu veřejnosti k informacím,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Podpora je určena Ministerstvu vnitra a Národnímu digitálnímu archivu, dále Úřadu vlády ČR, Kanceláři Poslanecké sněmovny a Kanceláři Senátu. Podporovány budou následující aktivity:

  • Vytvoření elektronického systému Sbírky zákonů a mezinárodních smluv a elektronického legislativního procesu (systém e-Sbírka a e-Legislativa) pro ověřený a moderní přístup veřejnosti k informacím o platném a minulém právu způsobem umožňující dálkový přístup a pro pokročilou elektronickou tvorbu, oběh a projednávání právních předpisů;
  • Vytvoření ověřeného a hluboce strukturovaného datového zdroje informací o právních předpisech, mezinárodních smlouvách a dalších souvisejících dokumentech a jejich vazbách na právo EU pro systém e-Sbírka a e-Legislativa, která bude sloužit pro bezplatný přístup veřejnosti k informacím o platném a minulém právu způsobem a jako ověřený datový zdroj pro systém elektronické tvorby, uzavřeného oběhu a projednávání právních předpisů;
  • Přizpůsobení informačních systémů Úřadu vlády ČR, Kanceláře Poslanecké sněmovny a Kanceláře Senátu přímo navazující na výstavbu systému e-Sbírka a e-Legislativa;
  • Rozvoj Národního digitálního archivu. 

Pro žadatele je připraveno až 706 mil. Kč. Z toho je 600 mil. Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj a národní spolufinancování činí max. 106 mil. Kč. Výzva je vyhlášena ve specifickém cíli 3.2 „Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů IKT“ v Integrovaném regionálním operačním programu.
 
Žadatelé mohou podávat žádosti o podporu od 22. prosince 2015 do 31. prosince 2016.
 
Dne 12. ledna 2016 bude Řídicí orgán IROP (Ministerstvo pro místní rozvoj) organizovat seminář pro žadatele. Vzhledem k tomu, že ve výzvě je jen několik oprávněných příjemců, je seminář organizován pouze pro okruh možných žadatelů a příjemců. 

Na adrese www.dotaceEU.cz/IROP jsou vždy v den vyhlášení výzvy zveřejněna Specifická pravidla pro žadatele a příjemce. Žádosti o podporu budou předkládány v elektronické podobě v aplikaci MS2014+ na adrese https://mseu.mssf.cz    . Harmonogram dalších plánovaných výzev IROP na rok 2015 a 2016 je k dispozici na  webových stránkách http://www.dotaceEU.cz/cs/Microsites/IROP/Dokumenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…