Ministerstvo pro místní rozvoj řešilo včasnou přípravu velkých projektů z evropských fondů

31.01.2016 18:53

Ministerstvo pro místní rozvoj zorganizovalo další trojstranné setkání řídicích orgánů evropských fondů, expertů JASPERS a zástupců Evropské komise. Cílem jednání bylo zajištění včasné přípravy a hladkého schvalování tzv. velkých projektů v programovém období 2014–2020 a posílení vzájemné spolupráce.

Ministerstvo pro místní rozvoj řešilo včasnou přípravu velkých projektů z evropských fondů
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Na programu bylo především představení novinek v systému hodnocení projektů, které se budou ucházet o finanční podporu z evropských fondů. Experti JASPERS představili nabídku služeb, které mohou členské státy využít v novém období. Jednání se také zúčastnili zástupci řídicích orgánů Operačního programu Doprava a Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, v kterých je výskyt velkých projektů nejčastější a rovněž zástupci majoritních příjemců Operačního programu Doprava (Ředitelství silnic a dálnic a Správa železniční dopravní cesty) a zástupce řídicího orgánu Operačního programu Životní prostředí.

„Velké projekty jsou pro nás důležitým tématem, neboť logicky – s ohledem na jejich velikost – budou významným způsobem ovlivňovat úspěšnost čerpání z našich programů. Jednání přineslo mnoho užitečných informací, podařilo se nám vyjasnit si důležité otázky týkající se současného stavu a časového harmonogramu předkládání velkých projektů. Vážíme si dobré spolupráce s Evropskou komisí i JASPERS,“ vyjádřila se k jednání Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce NOK.

JASPERS představuje partnerství Evropské komise, Evropské investiční banky, Evropské banky pro obnovu a rozvoj a Kreditanstalt für Wiederaufbau. Jedná se o nástroj technické pomoci pro dvanáct zemí EU, které přistoupily k EU v letech 2004 a 2007. Poskytuje dotyčným členským státům podporu potřebnou k přípravě kvalitních velkých projektů, které budou spolufinancovány z finančních prostředků EU.  Mezi tzv. velké projekty spadají projekty s celkovými způsobilými náklady přesahující 50 miliónů EUR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …