Ministerstvo pro místní rozvoj si vyměňovalo zkušenosti s Bulharskem

13.02.2016 13:23

Ministerstvo pro místní rozvoj vedlo intenzivní jednání se zástupci Bulharska. Cílem setkání byla vzájemná výměna zkušeností s integrovanými nástroji využívanými k rozvoji území. Dvoudenní jednání probíhalo v Praze a v Pardubicích.

Ministerstvo pro místní rozvoj si vyměňovalo zkušenosti s Bulharskem
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„V programovém období 2014 – 2020 nabízí Evropská komise členským státům EU metodickou pomoc, zaměřenou na co nejefektivnější využití finančních prostředků z Evropských strukturálních a investičních fondů. Díky tomu dochází k výměně zkušeností, které jsou pro nás nepostradatelné,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Metodická pomoc je poskytována prostřednictvím nástroje „TAIEX REGIO PEER 2 PEER“ a spočívá ve vzájemném sdílení zkušeností odborníků z různých členských států. V rámci zmíněné pomoci Ministerstvo pro místní rozvoj, ve spolupráci s Evropskou komisí, připravilo a realizovalo návštěvu kolegů z Bulharska. Tato studijní návštěva proběhla 3. – 4. února 2016.

První den byly bulharským účastníkům představeny integrované nástroje a metodická pomoc, kterou jejich nositelům MMR poskytuje. Odpolední blok byl koncipován jako sdílení zkušeností s řídícími orgány operačních programů. Druhý den byl ve znamení konkrétního využití nástroje ITI  (Integrované územní investice). V Pardubicích proto proběhla přednáška zástupců ITI Hradecko–pardubické aglomerace a ITI Brněnské metropolitní oblasti. Na tuto část programu navázala exkurze po lokalitách, ve kterých by v rámci ITI Hradecko–pardubické aglomerace měly být realizovány konkrétní integrované projekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…