Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy: Do šetření Eurostudent se zapojilo na 35 000 studentů

10.08.2019 10:57

Do šetření Eurostudent, které se zabývá studiem a životními podmínkami vysokoškoláků, se zapojilo téměř 35.000 studentů. To je o více než 12 000 respondentů víc než v předchozím šetření před třemi lety. Výsledky šetření budou známy na podzim.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy: Do šetření Eurostudent se zapojilo na 35 000 studentů
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Do dotazování se zapojilo 34.855 vysokoškoláků, dotazník úplně dokončilo 19.356 studentů. Celkem se zapojili studenti 24 veřejných a 15 soukromých vysokých škol. Zhruba 60 % respondentů tvořili studenti bakalářských, 26 % navazujících magisterských a 14 % tzv. dlouhých magisterských studijních programů.

Šetření Eurostudent je mezinárodní a probíhá téměř ve všech zemích EU a Evropského hospodářského prostoru. V České republice jej na zadání ministerstva provádí Centrum pro studium vysokého školství. Koná se jednou za tři roky, Česká republika se do projektu zapojila již popáté. V šetření se získávají data například o socioekonomickém zázemí studentské populace a jejich finanční situaci, bydlení, kombinování studia s prací, hodnocení kvality studia, zkušenostech se studiem a prací v zahraničí nebo plánech studentů do budoucna.

„Jsem velmi potěšen, že se ministerstvu ve spolupráci s realizátorem šetření a zejména díky spolupráci a péči vysokých škol, které se do šetření zapojily a oslovily své studenty, podařilo zajistit zvýšený počet respondentů. Data, zejména ta kvalitativní, získaná v rámci šetření, jsou velmi cennou plastickou zpětnou vazbou o podmínkách studia v ČR jak pro ministerstvo, tak i pro samotné vysoké školy. Díky odpovědnému přístupu vysokých škol a jejich studentů-respondentů se zvýšila vypovídací hodnota a kvalita výstupů šetření, které slouží jako cenný vstup pro tvorbu efektivní veřejné vysokoškolské politiky, “ uvedl Pavel Doleček, náměstek pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…