Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozdělilo svazům první část dotace

23.06.2017 19:51

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy schválilo první část dotací sportovním svazům. V kritické situaci českého sportu byly dotace připraveny, vyhlášeny, vyhodnoceny a schváleny v mimořádně zrychlených termínech. Pro svazy bylo připraveno 1,3 miliardy korun.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozdělilo svazům první část dotace
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Do první výzvy v nově vyhlášeném programu V. se přihlásilo 39 žadatelů především z menších svazů. Podmínky formální kontroly splnilo 28 projektů, kterým byla navržena dotace v celkové výši 152 milionů korun. Sportovní svazy, které se do výzvy přihlásily, obdrží dotaci v průměru o 7,2 % vyšší proti roku 2016. Příjemci nejvyšší dotace jsou Autoklub ČR a Česky svaz cyklistiky.

„Při rozdělování dotací ve snaze o maximální transparentnost a rovný princip byla využita data o členské základně, počtu registrovaných dětí, aktivních sportovcích a sportovcích, kteří se účastní soutěží,“ říká pověřený náměstek sekce sportu Karel Kovář. Sekce sportu byla dále personálně posílena o šest zaměstnanců, díky čemuž se zrychlí administrace projektů. Výpočet, který rozhodl o velikosti dotace, preferuje děti a mládež a také sportovce, kteří se účastní soutěží pod hlavičkou svazu.

Po jednání se zástupci svazů dnes MŠMT vyhlásí v programu V. druhou výzvu, svazy se mohou hlásit do 7. července. „Naším úsilím je, aby v souladu se stanovenými kritérii nedošlo k nějakým výrazným výkyvům nebo ohrožení činnosti svazů,“ uvedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech. Se zástupci svazů se také dohodl na pravidelných schůzkách, kde budou informováni o průběhu čerpání a bude se dolaďovat nastavení programů pro rok 2017.

MŠMT připravuje nové metodiky dotací ve sportu i v dalších programech s podobným záměrem na základě objektivních dat. Stejně jako u ostatních dotačních programů bude při rozdělování veřejných prostředků metodika procházet vývojem. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…