Ministerstvo vnitra ocenilo nejlepší národní projekty Evropské ceny prevence kriminality

08.06.2018 8:10

Ministerstvo vnitra udělilo ceny za tři nejlepší projekty národního kola Evropské ceny prevence kriminality za rok 2017. Tématem tohoto ročníku byla bezpečnost v kyberprostoru.

Ministerstvo vnitra ocenilo nejlepší národní projekty Evropské ceny prevence kriminality
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Nejúspěšnější projekt Asociace krajů České republiky „Kraje pro bezpečný internet“ reprezentoval Českou republiku na evropském finále v estonském Tallinnu. Jako druhý se umístil projekt Jihomoravského kraje a Krajského ředitelství Policie Jihomoravského kraje „Bezpečně v kyberprostoru“. Na třetím místě skončil projekt společnosti you connected, z. s., „Internetem bezpečně“ realizovaný v Karlovarském kraji.

Vítězný projekt „Kraje pro bezpečný internet“ si klade za cíl spolupráci v oblasti prevence kyberkriminality napříč všemi 14 kraji. Na webových stránkách projektu jsou dostupné videospoty a e-learningové lekce. Novinkou je například seriál deseti krátkých videí pro děti a studenty s názvem Zkroť net. Hned, na jehož přípravě se podíleli známí youtubeři. I letos se žáci a studenti mohou zapojit do soutěžního kvízu, v rámci projektu se také uskuteční semináře pro školy a policisty a mezinárodní konference.

Cílem projektu „Bezpečně v kyberprostoru“ je omezit rozšiřování nebezpečných počítačových jevů v Jihomoravském kraji. Na tvorbě preventivních materiálů se významně podílí žáci a studenti. Ve spolupráci se studentem Vysokého učení technického v Brně došlo k vytvoření mobilní aplikace „Pozor na triky“, která je volně ke stažení na Google Play.

Projekt „Internetem bezpečně“ reaguje na nové bezpečnostní hrozby v online prostředí, o kterých informuje na svých webových stránkách a vzdělávacích akcích. V rámci projektu vznikají informativní publikace, pořádají se akce pro školy, odborníky i veřejnost včetně přípravy konference ke kyberkriminalitě. Vznikl i nový videospot k problému kybergroomingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…