Ministerstvo vnitra spouští informační kampaň k prezidentským volbám

29.12.2022 16:19 | Tisková zpráva

Stejně jako v případě komunálních voleb, připravilo Ministerstvo vnitra i k nadcházejícím volbám prezidenta republiky informační minikampaň. Na sociálních sítích resortu se tak v následujících dnech bude možné setkat s videi a grafikami, které přiblíží proces voleb.

Ministerstvo vnitra spouští informační kampaň k prezidentským volbám
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Již za 15 dní si začnou Češi volit nového prezidenta republiky. Ministerstvo vnitra proto opět připravilo informační kampaň, která spočívá v postupném zveřejňování krátkých videospotů (ke zhlédnutí ZDE), grafik či memů na twitteru a facebooku ministerstva. Kampaň si klade za cíl přiblížit občanům proces voleb a předat jim základní informace odlehčenou a srozumitelnou formou.

„Příprava videí k volbám se stala už takovou hezkou tradicí. Při podzimních volbách do obecních zastupitelstev jsme navíc přidali grafiky a v tomto trendu pokračujeme i nyní,“ uvedl náměstek ministra vnitra Petr Vokáč. „Myslíme si, že si volby takovou pozornost zaslouží. Teď nás navíc čekají ty prezidentské, které jsou pro občany jedny z nejpopulárnějších a nejzajímavějších,“ dodal náměstek.

Grafiky opět obsahují kreslené postavičky, které lidem vysvětlují různé prvky volebního procesu. Ty doplňují i grafiky se siluetou Pražského hradu, včetně té s ústředním motivem kampaně „O tom, kdo tam bude sedět, rozhodnete vy“. I tentokrát bude Ministerstvo vnitra některé příspěvky v omezené míře propagovat. Celá minikampaň vznikla na Ministerstvu vnitra bez dalších nákladů pro externí subjekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …