Ministerstvo zahraničí: Předání zařízení pohraniční policii Bosny a Hercegoviny

16.09.2019 8:23

Vláda České republiky v roce 2018 poskytla peněžní dar v hodnotě 25 mil. Kč, tj. cca 1 milion euro, Ministerstvu bezpečnosti Bosny a Hercegoviny na pomoc s řešením rostoucí migrační krize.

Ministerstvo zahraničí: Předání zařízení pohraniční policii Bosny a Hercegoviny
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

V prostorách Státní pohraniční policie v Sarajevu proběhlo oficiální předání a prezentace vybavení nakoupeného z finančních prostředků poskytnutých Vládou České republiky Ministerstvu bezpečnosti Bosny a Hercegoviny. Prezentace vybavení, např. drony, detektor srdečního tepu, kamery a dalších zařízení, se zúčastnili velvyslanec Skalník, ministr bezpečnosti Dragan Mektić, ředitel Statní pohraniční policie Zoran Galić, další představitelé pohraniční policie a média.

Při této příležitosti, ministr bezpečnosti Mektić poděkoval Vládě ČR za takto významý dar a zdůraznil, že kvůli nárůstu počtu nelegálních migrantů v Bosně a Hercegovině bylo rozhodnuto o jeho využití na zakoupení sofistikovaného vybavení pro pohraniční policii. Poukázal na to, že se jedná o moderní a technologicky vyspělé vybavení, které usnadní práci příslušníků pohraniční policie, zlepší účinnost při odhalování nelegálních migrantů a zvýší bezpečnost hranic.

Velvyslanec Skalník vyjádřil potěšení, že dodané vybavení splňuje potřeby pohraniční policie, které jsou nezbytné pro zkvalitnění jejich práce a poskytnou lepší ochranu státních hranic. Dodal, že Česka republika dlouhodobě pomáhá s ochranou hranic zemí, které jsou na migračních trasách, zejména Srbsko a Severní Makedonie.

Veškeré vybavení bude umístěno na hraničních přechodech Bosny a Hercegoviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…