Ministerstvo zahraničí: Řecko se přesune do červené barvy

25.07.2021 8:41

Od pondělí 26. 7. se mění zařazení zemí v cestovatelském semaforu. Ten aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví na základě dat ECDC. V posledním červencovém týdnu se zpřísní zařazení některých zemí, kde se rychleji šíří mutace delta.

Ministerstvo zahraničí: Řecko se přesune do červené barvy
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

1. Kategorie zemí s vysokým rizikem nákazy (červená barva) se rozšíří o Irsko, Monako a Řecko. Estonsko se zařadí mezi oranžové země se středním rizikem nákazy. Podrobné informace k pravidlům návratu do ČR jsou dostupné na webu MZV ZDE.

2. V tmavě červené kategorii zemí s velmi vysokým rizikem nákazy se bude nově nacházet Nizozemsko a Španělsko včetně Baleárských ostrovů. Kanárské ostrovy zůstávají v červené barvě.

3. Chorvatsko z iniciativy MZV ČR prodloužilo dobu platnosti očkování ze 7 na 9 měsíců po aplikaci druhé dávky. Češi naočkovaní mezi prvními na začátku tohoto roku tak budou moci cestovat do Chorvatska s očkovacím certifikátem. Podmínky cestování do hlavních turistických destinací pravidelně aktualizujeme na webu ZDE.

4. Od pondělí 26. 7. bude na červeném seznamu rizikových oblastí z pohledu Španělska zařazena ČR, nicméně pouze region Praha. Znamená to, že osoby žijící v Praze a cestující do Španělska budou muset vedle QR kódu (příjezdový formulář) být vybaveni i jedním ze tří potvrzení (negativní test, očkování, prodělaný covid). Osoby z jiných částí ČR, i když např. poletí z Prahy, ale nežijí tam, potvrzení nepotřebují. Podrobné informace jsou dostupné na webu Velvyslanectví ČR v Madridu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…