Ministerstvo zahraničí: V Myanmaru dostanete turistické vízum přímo na letišti

08.01.2020 9:45

Od začátku ledna 2020 se Česko zařadilo mezi země, jejichž občané mohou získat turistická víza ihned po příletu na mezinárodní letiště v Rangúnu, Mandalaji či Neipyijto.

Ministerstvo zahraničí: V Myanmaru dostanete turistické vízum přímo na letišti
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Díky úsilí diplomacie tak budou mít čeští občané jednodušší cestování, nebudou totiž muset o víza žádat už několik týdnů před odletem. Zjednodušení procedury přispěje k podpoře vzájemných vztahů obou zemí.

Ministerstvu zahraničních věcí ČR a Velvyslanectví ČR v Rangúnu se podařilo dosáhnout zjednodušení vízového režimu pro české občany cestující do Myanmaru (dříve Barma). Česko se tak zařadilo mezi hrstku zemí, které prioritní vízový režim s touto zemí mají.

V loňském roce Česká republika s touto jihoasijskou zemí velmi intenzivně spolupracovala, proběhla mj. úspěšná návštěva státní poradkyně a ministryně zahraničních věcí Aun Schan Su Ťij nebo otevření rezidentního velvyslanectví Myanmaru v Praze.

I proto mohou od ledna 2020 držitelé českého cestovního pasu získat turistické vízum přímo na trojici mezinárodních letišť, a to v Rangúnu, Mandalaji a Neipyijto. Jde výhradě o víza pro turistické účely, díky nimž mohou turisté v zemi strávit až 30 dnů. Snazší získání těchto víz je potvrzením nadstandardních vztahů obou zemí.

Podrobné informace o vízech a dalších náležitostech pro cesty do Myanmaru lze získat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…