Ministerstvo zahraničí: Vyjádření k výsledku kontrolní akce NKÚ č. 21/01

21.12.2021 12:17 | Tisková zpráva

MZV respektuje kontrolní závěry NKÚ učiněné při uvedené kontrolní akci, nicméně lituje, že vzhledem k jejímu předmětu, zejména pokud se jednalo o investiční akce prováděné v zahraničí, NKÚ více nezohlednilo skutečnost, že jejich obtížnost je vysoká.

Ministerstvo zahraničí: Vyjádření k výsledku kontrolní akce NKÚ č. 21/01
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Zásadním problémem je zde sladění na jedné straně všech požadavků české legislativy ve fázi přípravy akce, zadávání veřejných zakázek či projektování staveb, a na druhé straně i všech požadavků legislativy a dalších předpisů jednotlivých států, kde se nacházejí nemovitosti vlastněné ČR, na kterých jsou tyto investiční akce prováděny.

Právě obtížný proces zohlednění obou těchto aspektů je pak velmi často důvodem výrazných průtahů při konkrétní realizaci investic. V některých případech se také ukázalo, že rozdíl cenových hladin u stavebních materiálů i nákladů na pracovní sílu se stane nepřekonatelnou překážkou pro realizaci investiční akce, neboť vyčleněné zdroje ze státního rozpočtu nestačí a záměr musí být zrušen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…