Ministerstvo zahraničí: Zasedání Komise pro jednotnou prezentaci České republiky v zahraničí

30.01.2020 9:10

Dne 28. ledna 2020 zasedl poprvé v tomto roce poradní orgán ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka, Komise pro jednotnou prezentaci České republiky v zahraničí. Jednání Komise vedla v zastoupení ministra náměstkyně Anita Grmelová.

Ministerstvo zahraničí: Zasedání Komise pro jednotnou prezentaci České republiky v zahraničí
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Komise byla ustavena s cílem sjednotit aktivity jednotlivých ministerstev a dalších státních i nestátních institucí a organizací při budování pozitivního obrazu České republiky v zahraničí.

Na programu jednání bylo ustavení expertních skupin v rámci Komise. Marketingový tým Ministerstva průmyslu a obchodu poté představil pravidla pro používání nového brandu České republiky “Czech Republic: The Country For the Future”.

Jednotlivé expertní skupiny se budou věnovat tématům jako je podpora exportu, prezentace vědy a výzkumu a prezentace České republiky jako optimálního místa pro práci a život kvalifikovaných zahraničních profesionálů. Dalšími tématy, kterými se budou expertní skupiny zabývat, je prezentace kulturního a historického bohatství naší země a podpora cestovního ruchu.

"Cílem zřízení expertních skupin je prohloubení dialogu o jednotlivých klíčových tématech prezentace České republiky v zahraničí. Tímto krokem chceme dosáhnout zapojení širšího okruhu odborníků v jednotlivých oblastech a dosáhnout tak ještě efektivnější prezentace naší země," uvedla náměstkyně Anita Grmelová.

První výstupy z práce expertních skupin by měly být představeny na příštím zasedání Komise pro jednotnou prezentaci České republiky v zahraničí v polovině března 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…