Ministerstvo zahraničí organizuje společné vyzvednutí aut Čechů z Polska

07.05.2020 18:49

Na základě složitých vyjednávání se MZV ČR ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR ve Varšavě podařilo s polskou stranou vyjednat možnost vyzvednutí odstavených vozidel občanů ČR na mezinárodních letištích v Polské republice ve Varšavě, Katovicích, Krakově a Vratislavi.

Ministerstvo zahraničí organizuje společné vyzvednutí aut Čechů z Polska
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Vyzvednutí bude možné cestou hromadného svozu majitelů odstavených vozidel autobusy na mezinárodní letiště v Polsku. Služba bude organizována Velvyslanectvím ČR ve Varšavě, nicméně zajišťována soukromým provozovatelem a bude tudíž zpoplatněná. Podařilo se také vyjednat osvobození z úhrady poplatků za parkování nad rámec již uhrazených částek.

V současné době bude Velvyslanectví ČR ve Varšavě kompletovat seznam zájemců, kteří budou chtít této možnosti využít. Žádáme tudíž všechny české občany, kteří museli zanechat svá vozidla registrovaná k provozu na pozemních komunikacích v ČR na parkovištích u mezinárodních letišť v Polsku, aby sledovali webové stránky velvyslanectví ČR ve Varšavě (ZDE), kde budou uveřejňovány všechny aktuální informace. Majitele vozidel žádáme, aby se na zastupitelský úřad obrátili do středy 13. května 2020, pokud tak dosud neučinili.

Do současné doby se podařilo vyjednat také osvobození z úhrady poplatků za parkování nad rámec již uhrazených částek (například již uhrazená doba parkování na týden) na letištích ve Varšavě, Vratislavi, Katovicích a Krakově. S ohledem na dlouhou dobu odstavení vozidel doporučujeme, aby byli majitelé vybaveni startovacími kabely či jinými přenosnými startovacími zařízeními, dále parkovacím lístkem z konkrétního parkoviště a hotovostí pro uhrazení případných nedoplatků. Místo a čas odjezdu svozových autobusů bude vyhlášeno po zajištění souhlasu polských orgánů. Žádáme majitele vozidel o trpělivost a o spolupráci s Velvyslanectvím ČR ve Varšavě. V neposlední řadě děkujeme polské straně za vstřícnost při jednáních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…