Ministerstvo zahraničí upozorňuje na nepokoje v Indii

14.12.2019 12:03

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky v Dillí upozorňuje české občany cestující do Indie na nepokoje a protesty, jež se na různých místech Indie objevují v souvislosti s novelou zákona o státním občanství.

Ministerstvo zahraničí upozorňuje na nepokoje v Indii
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Novela zákona o státním občanství, tzv. CAB (Citizenship Amendment Bill) zbavuje statutu nelegálního migranta osoby z jiné než muslimské komunity pocházející z Afghánistánu, Pákistánu a Bangladéše.

Na mnoha místech od 9. prosince 2019 dochází k pouličním nepokojům a násilnostem, které si vyžádaly již také oběti na životech.

Nejzávažnější situace je ve svazovém státě Asám, a to zejména v hlavním městě Guwahátí, kde vyšly do ulic tisíce lidí. V Guwahátí byl vyhlášen zákaz vycházení a byly zavřeny školy. V mnoha okresech svazového státu Assám je vypnutý internet. Násilnosti se objevují i v dalších severovýchodních horských státech, i když v nižší míře než v Asámu. Jedná se o svazové státy Meghalája, Tripura a Mizoram. V těchto státech dochází k přerušení vlakové, autobusové i letecké dopravy.

Cestovatelům se doporučuje informovat se o aktuální situaci a vyhnout se jakýmkoli místům, ve kterých dochází k protestům.

Všem cestovatelům plánujícím cesty do Indie se doporučuje registrace v databázi DROZD (ZDE). Čeští občané se mohou v případě nouze obracet na nouzovou linku Velvyslanectví České republiky v Dillí +91 99 10 999 460.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…