Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal s ministrem zahraničí Tuniska, například o terorismu

22.11.2015 18:20

Náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa přijal 20. listopadu 2015 v zastoupení ministra zahraničních věcí v Černínském paláci ministra zahraničních věcí Tuniské republiky Taieba Baccouche. Jednání se zaměřilo na možnosti posílení bilaterálních vztahů, především v oblasti ekonomické a politicko-bezpečnostní spolupráce.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal s ministrem zahraničí Tuniska, například o terorismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

ČR vyjádřila svou podporu tuniskému úsilí o vybudování stabilního demokratického politického systému.  Na pořadu jednání byly také aktuální zahraničně-politické a bezpečnostní témata v regionu, například situaci v Libyi a v Sýrii, otázky terorismu či migrace. „Hovořili jsme i o politických řešeních krizí. Pohledy obou zemí jsou v tomto ohledu velmi podobné, shodli jsme se, že je zapotřebí vytvořit takové vlády, které dokáží řešit regionální konflikty,“ řekl po jednání náměstek Martin Tlapa.

ČR považuje tuniskou ekonomiku za jednu z nejperspektivnějších v oblasti severní Afriky a Blízkého východu. „Jednali jsme o spolupráci v automobilovém průmyslu, v oblasti budování infrastruktury, o projektech na čištění vody a také o spolupráci ve vojenském průmyslu,“ shrnul jednání náměstek Tlapa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…