Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal s ministrem zahraničí Tuniska, například o terorismu

22.11.2015 18:20

Náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa přijal 20. listopadu 2015 v zastoupení ministra zahraničních věcí v Černínském paláci ministra zahraničních věcí Tuniské republiky Taieba Baccouche. Jednání se zaměřilo na možnosti posílení bilaterálních vztahů, především v oblasti ekonomické a politicko-bezpečnostní spolupráce.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal s ministrem zahraničí Tuniska, například o terorismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

ČR vyjádřila svou podporu tuniskému úsilí o vybudování stabilního demokratického politického systému.  Na pořadu jednání byly také aktuální zahraničně-politické a bezpečnostní témata v regionu, například situaci v Libyi a v Sýrii, otázky terorismu či migrace. „Hovořili jsme i o politických řešeních krizí. Pohledy obou zemí jsou v tomto ohledu velmi podobné, shodli jsme se, že je zapotřebí vytvořit takové vlády, které dokáží řešit regionální konflikty,“ řekl po jednání náměstek Martin Tlapa.

ČR považuje tuniskou ekonomiku za jednu z nejperspektivnějších v oblasti severní Afriky a Blízkého východu. „Jednali jsme o spolupráci v automobilovém průmyslu, v oblasti budování infrastruktury, o projektech na čištění vody a také o spolupráci ve vojenském průmyslu,“ shrnul jednání náměstek Tlapa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…