Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa přijal libyjského velvyslance

22.12.2017 12:05

Libyjský politický dialog, bezpečnostní situace v zemi, bilaterální spolupráce či migrační problematika patřily k hlavním diskusním bodům setkání. Náměstek Tlapa libyjského tituláře ujistil, že Česká republika je připravena Libyi v nelehkém transformačním období asistovat.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa přijal libyjského velvyslance
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

„Na výcvik libyjské pobřežní stráže jsme přispěli částkou 24 mil. Kč, UNHCR od nás před časem obdržela 5 mil. Kč na zlepšení životních podmínek migrantů na území Libye“, uvedl v této souvislosti náměstek Tlapa. Zmínil též nejnovější iniciativu zemí Visegrádské skupiny, jejímž cílem je posílení ochrany libyjských hranic a prevence migrace.

Oba partneři se shodli na tom, že ztížené bezpečnostní a politické situaci v Libyi navzdory existuje prostor pro rozvoj česko-libyjské relace. Jedním z prioritních témat bude uspořádání semináře, díky kterému by česká firemní sféra získala lepší představu o stavu a příležitostech podnikatelského prostředí v Libyi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…