Ministerstvo zahraničních věcí: Situace po teroristickém útoku v Londýně

07.06.2017 15:12

V souvislosti s teroristickými útoky v Londýně v sobotu 3. 6. 2017 velvyslanectví ČR v Londýně doporučuje českým občanům v Londýně být ostražitý a do odvolání se vyhýbat místům s vysokou koncentrací lidí.

Ministerstvo zahraničních věcí: Situace po teroristickém útoku v Londýně
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

V sobotu 3. června 2017 ve večerních hodinách se v Londýně odehrál teroristický útok. Nejprve lehké nákladní auto jízdou po chodníku po mostě London Bridge kolem 22. hod. srazilo několik chodců, následně na nedalekém Borough Market z dodávky vystoupili tři muži, kteří začali noži útočit na náhodné chodce jdoucí po Borough High Street a Borough Market. 7 lidí zemřelo a 48 jich bylo zraněno. Policie všechny útočníky zneškodnila. Vyšetřování útoku stále probíhá.

Stanice metra London Bridge a Borough byly dne 5. 6. 2017 znovu otevřeny. V oblasti je nicméně stále omezený provoz, na jižní straně London Bridge jsou z důvodu vyšetřování uzavřeny např. ulice Borough High Street a Great Dover Street. Aktuální dopravní informace jsou k dispozici na stránkách Transport of London (ZDE).

Londýnská metropolitní policie zřídila tel. linku, na kterou se mohou obracet lidé obávající se v souvislosti s teroristickým útokem v Londýně o své blízké: 0800 096 1233 a +44(0)20 7158 0197.

Nouzová linka ZÚ Londýn: +44 77 6968 2442. Všem českým občanům cestujícím do zahraničí doporučujeme se před cestou zaregistrovat do databáze Ministerstva zahraničních věcí DROZD (ZDE).

Lidé dotčení útokem mohou najít užitečné informace na dedikované webové stránce britského Ministerstva vnitra (ZDE).

Oficiální informace Metropolitní policie ZDE

Velvyslanectví Londýn nadále doporučuje českým občanům pobývajícím v Londýně nebo sem cestu plánujícím být ostražitý a vyhýbat se místům s vysokou koncentrací lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…