Ministerstvo zahraničních věcí aktualizuje informace o postupu hurikánu Irma

12.09.2017 8:45

V souvislosti s hurikánem Irma MZV důrazně nedoporučuje cesty do Karibiku a na Floridu, zejména do její jižní části.

Ministerstvo zahraničních věcí aktualizuje informace o postupu hurikánu Irma
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Všem, kdo plánují cestu do těchto oblastí, nebo se v této lokalitě již nacházejí, doporučujeme důsledně sledovat internetové stránky Národního centra pro hurikány (National Hurricane Center, NHC) ZDE.

Hurikán Irma postupuje po západním pobřeží Floridy dále severozápadním směrem. V pondělí ráno SEČ se oko hurikánu nacházelo v centrální části západní Floridy. Podle poslední předpovědi NHC by hurikán měl nadále zeslabovat a podstupovat severozápadní Floridou a následně jihem států Georgia, Alabama a Jižní Karolína. I přes postupnou ztrátu na síle hurikán svým obrovským rozsahem nadále ohrožuje území celé Floridy a dalších oblastí na jeho avizované trase, a to v různé intenzitě a podobě (vichr, silný déšť, přívalové vlny, případně i místní tornáda). V každém případě je třeba nadále dbát pokynů místních úřadů. Dle dostupných informací, záchranné složky nejsou v oblastech průchodu centra hurikánu schopny přijímat nouzová volání na lince 911 a ani nejsou schopny zasahovat v terénu.

Doporučujeme pozorně sledovat zpravodajství a upozorňujeme na možnost registrace v systému Dobrovolné registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí (DROZD ZDE).

Všechny, kdo se již v dané oblasti nacházejí, vyzýváme, aby sledovali místní zpravodajství a důsledně dbali pokynů místních úřadů. V případě akutní nouze českých občanů na území USA je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu ve Washingtonu na telefonním čísle +1 202 570 3028.

V případě akutní nouze českých občanů na území Kuby je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Havaně na telefonním čísle +535 264 1001.

V případech akutní nouze českých občanů na ostrovech patřících k Nizozemskému království (zejm. ohrožené ostrovy Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba a Bonaire) je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Haagu na telefonním čísle +31 (0) 641 315128.

V případech akutní nouze českých občanů na ostrovech patřících k francouzskému zámořskému území (Martinik, Guadeloupe, Svatý Martin, Svatý Bartoloměj) je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Paříži na telefonním čísle +33 607 764 394.

V případech akutní nouze českých občanů na ostrovech patřících k britskému zámořskému území (Anguilla, Britské Panenské ostrovy, Kajmanské ostrovy, Montserrat, Turks a Caicos) je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Londýně na telefonním čísle +44 77 6968 2442.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…