Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje při cestě do Španělska zvýšenou opatrnost

18.08.2017 15:34

Ve čtvrtek 17. 8. došlo kolem páté hodiny odpoledne na hlavní turistické třídě Barcelony Ramblas k teroristickému útoku. V důsledku útoku zemřelo 13 osob a více než 100 osob bylo zraněno. Oběti byly identifikovány ze 34 zemí. Katalánské úřady nicméně upozorňují, že u některých obětí ještě nedošlo k úplné identifikaci státního občanství. Čeští občané nejsou mezi oběťmi prozatím hlášeni.

Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje při cestě do Španělska zvýšenou opatrnost
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

MZV ČR doporučujeme všem cestovatelům do Španělska zachovávat zvýšenou opatrnost, a to zejména v turistických oblastech a ve velkých městech, kde se předpokládá zvýšená koncentrace osob, sledovat aktuální zpravodajství a důsledně dbát pokynů bezpečnostních složek.

Letiště a autobusová i vlaková nádraží prozatím fungují bez větších problémů. Cestovatelé by přesto měli počítat s větší časovou rezervou nutnou k přepravě.

Vzhledem k zmaření dalšího pokusu o teroristický čin ve městě Cambrils lze očekávat zvýšené bezpečnostní kontroly ze strany španělské a katalánské policie v celé oblasti Costa Dorada.

V případě potřeby kontaktujte zastupitelský úřad ČR v Madridu na nouzové lince +34 69 998 2307 nebo konzulární jednatelství ČR v Barceloně na nouzové lince + 34 619 266 039.

MZV doporučuje všem českým občanům registrovat se před cestou v databázi DROZD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…