Ministerstvo zdravotnictví obnovilo činnost Rady poskytovatelů zdravotní péče

29.01.2018 21:00

Ministerstvo zdravotnictví obnovilo činnost Rady poskytovatelů zdravotní péče za účelem efektivního naplňování zdravotní politiky Ministerstva zdravotnictví. Jedná se o kolektivní poradní orgán ministra, jehož členy jsou zástupci všech významných organizací sdružujících jednotlivé poskytovatele zdravotních služeb.

Ministerstvo zdravotnictví obnovilo činnost Rady poskytovatelů zdravotní péče
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Na dnešním tiskovém brífinku ministr zdravotnictví Adam Vojtěch představil její činnost a aktuální témata, kterými se bude zabývat. „Chci, aby ministerstvo bylo maximálně otevřené a komunikativní vůči všem segmentům a všem poskytovatelům zdravotní péče a aby žádný segment nebyl preferován na úkor ostatních. Rada poskytovatelů je toho důkazem. Ministerstvo s jejími zástupci bude projednávat všechna navrhovaná systémová řešení. Na dnešním prvním jednání jsem jim představil svou filosofii týkající se nadcházejícího dohodovacího řízení o úhradách zdravotní péče na příští rok,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a dodal, že české zdravotnictví potřebuje komunikaci napříč všemi segmenty.

Rada poskytovatelů je poradním orgánem ministra, slouží k objektivní vzájemné informovanosti o významných změnách v oblasti zdravotnictví. Členy Rady poskytovatelů zdravotní péče jsou zástupci všech významných organizací sdružujících jednotlivé poskytovatele zdravotních služeb. Předsedou Rady poskytovatelů byl jmenován předseda České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP Vladimír Dvořák.

„Zástupci všech segmentů vítají obnovení činnosti Rady poskytovatelů. Věříme tomu, že se tak zkultivuje prostředí, ve kterém jednají zástupci jednotlivých segmentů mezi sebou i s Ministerstvem zdravotnictví. Osobně považuji společnou domluvu na půdě ministerstva za funkčnější, slušnější a korupci nenahrávající, než abychom se domlouvali individuálně a lobbovali každý za svůj segment,“ uvedl nově jmenovaný předseda Rady poskytovatelů Vladimír Dvořák. „Jednání je zatím velice konstruktivní, výsledkem by měla být lepší spolupráce mezi jednotlivými sférami zdravotnické péče a funkčnější systém zdravotnictví. Je to dlouhá cesta, ale věřím, že na jejím konci bude úspěch,“ doplnil předseda Dvořák.

Rada poskytovatelů byla založena ustavujícím svoláním dne 1. března 2007, následně však byla její činnost až do roku 2009 přerušena, do roku 2012 pak proběhlo pouze několik jednotlivých jednání.

Segmenty zdravotní péče zastoupené v Radě poskytovatelů Ministerstva zdravotnictví:

  • Primární péče
  • Akutní nemocniční péče
  • Ambulantní specialisté
  • Zubní specialisté
  • Následná péče
  • Lázeňská péče
  • Domácí péče
  • Hospicová paliativní péče
  • Lékárny
  • Zdravotnická záchranná služba
  • Komplement (zobrazovací a laboratorní metody)

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…